Reiki, luonnollinen parantava energia 

Reiki on rakkaudellinen, parantava voima tai energia, joka ylläpitää elämää. Reiki on japania ja tulee tavuista Rei ja Ki. Rei tarkoitaa universaalia tietoisuutta tai korkeampaa tietoa. Ki tarkoittaa elämän kaikkialla läsnäolevaa energiaa, voimaa, joka ilmenee kaikessa elävässä. Reiki on rentouttava ja tasapainottava hoito, joka avaa sinulle itsellesi mahdollisuuden parantaa oman elämäsi laatua. Reiki toimii aina korkeimman parhaasi mukaan eikä sitä voi käyttää väärin. Se on luonnollisen parantamisen menetelmä, jossa hoitaja välittää elämänenergiaa kanavana käsiensä kautta.

Reiki on kaikkinaista rakkautta ja elämänenergiaa. Ottamalla reikiä vastaan annamme tälle energialle luvan toimia ja ohjautua sinne, missä on epätasapainoa. Sitä ei voi antaa liikaa eikä sillä koskaan voi vahingoittaa toista. Reikienergia parantaa ja hoitaa fyysisten vaivojen ohella koko ihmistä. Reikiä käytetään uupumuksen hoitoon, päänsärkyhin ja muihin särkyihin sekä kehon ja mielen jännitystiloihin sekä tukihoitona sairauksille. Hoitaja toimii kanavana, energian välittäjänä, josta energia virtaa lempeän kosketuksen avulla hoidettavaan.

Reikin avulla voimme korjata jo syntynyttä epätasapainoa, joka ilmenee esimerkiksi pahan olon tunteena, unettomuutena, masentuneisuutena, erilaisina fyysisinä oireina jne. Monet ihmiset voivat huonosti, vaikka heillä olisi muuten terveelliset elämäntavat. Tunnekeho ja mieli voivat siitä huolimatta voida huonosti, kuten moni nykyisessä kiireisessä elämänmenossa saattaa huomata. Voimme sen avulla myös edesauttaa ja ylläpitää elämämme harmoniaa.

Reikihoito rauhoittaa ja rentouttaa ja voi tuntua mm. erilaisina virtauksina, viileytenä, lämmöntuntemuksina tai vaikkapa kihelmöintinä keholla. Voi tuntua kuin miellyttävä valoisa säteily ympäröisi hoitotapahtumaa. Reiki hoitaakin koko olemusta: kehoa, tunteita ja mieltä. Se voi auttaa kohentamaan olotilaa kaikilla noilla osa-alueilla.

EFT-tunteiden vapautustekniikka

EFT-naputtelu eli emotional freedom technique on kehollinen NLP-stressihoitotekniikka tunteiden ja vaivojen hoitoon. Se on länsimaisen psykologian ja neulattoman akupunktion yhdistelmä.

Menetelmässä yhdistetään energia-ja meridiaanioppia kehotieteeseen, hyväksyvään läsnäoloon sekä terapeuttisen työskentelyyn. Siitä on mahdollista saada apua mm. krooniseen stressiin, traumoihin, pelkoihin, riippuvuuksiin, tunnelukkoihin, fyysisiin vaivoihin ja kipuihin tai vaikkapa ihmis-suhdeongelmiin.

Aivojemme limbisessä järjestelmässä sijaitsee mantelitumake, jota kutsutaan myös aivojen palovaroittimeksi. Mikä tahansa negatiivinen olotila meillä onkaan, aivojemme pelkokeskus aktivoituu mantelitumakkeessa. Hälytystilassa olleessaan mantelitumake vapauttaa stressihormoneita ja keho alkaa sulkea toimintojaan (ruoansulatus hidastuu, uni on katkonaista, kehollisia oireita, hormonitoiminnan häiriöitä jne.).

Limbinen järjestelmä on tunteiden ja pitkäkestoisen muistin varastopaikka, myös kaikkien kielteisten kokemusten. Näin epämiellyttävän muiston muisteleminen saa mantelitumakkeen hälytystilaan käynnistäen puolustusreaktion. Mantelitumake analysoi tunteita ja säilyttää tunnemuistoja, sinne varastoituvat tilanteiden käyttäytymismallit.

Aivojen pelkokeskuksen hätätilareagointia vapauttava akupisteiden stimulointi eft-naputtelulla rauhoittaa välittömästi stressireaktion ja stressi poistuu.

Tutkittaessa EFT:tä toiminnallisissa magneettikuvauksissa on nähty selvästi, kuinka mantelitumake lakkaa lähettämästä hälytyssignaaleja kun akupisteitä stimuloidaan.

Kaikkien negatiivisten tunteiden syynä on häiriö kehon energiajärjestelmässä.

Oireet, joihin haemme helpotusta, olivat ne sitten fyysisiä tai psyykkisiä johtuvat usein vääränlaisista uskomuksista itsestämme tai muista (esim. en ole tarpeeksi fiksu, muut eivät arvosta minua, minulla on aina rahaongelmia, en tule koskaan laihtumaan, minun täytyy huolehtia muista ja unohtaa omat tarpeeni). Monet näistä uskomuksista ovat niin syvällä mielessämme ja varhain opittuja, että pidämme niitä täytenä totena!

Vaikka emme sitä itse useinkaan tiedosta, taustalla voi olla negatiivisia tapahtumia elämässä, jopa traumoja tai sitten esim. lapsuuden kodissa tai koulussa on jokin tietty ajatusmalli ollut valloillaan. Virheelliset uskomukset alkavat näkyä meissä negatiivisina tunteina ja erilaisina oireina (riippuvuudet, kivut, ahdistus, uniogelmat jne.)

EFT-naputteluhoidossa naputellaan sormenpäillä kevyesti kehossa olevia akupunktiopisteitä ja samalla tyostetään esiintullutta haitallista ongelmaa tai asiaa. Tavoitteena on negatiivisen tunteen, kuten ahdistuksen, tiedostaminen ja purkaminen.

Menetelmän kehitti Gary Craig 1990-luvulla. EFT on niin sanottu energiapsykologian menetelmä, joka perustuu muun muassa kiinalaiseen lääketieteeseen; sen yhteydessä puhutaan energiasta, ihmiskehon meridiaaneista ja akupunktiosta.

 

Reikihoito
Reiki on rakkaudellinen, parantava voima tai energia, joka ylläpitää elämää. Se on rentouttava ja tasapainottava hoito, joka avaa sinulle itsellesi mahdollisuuden parantaa oman elämäsi laatua. Reiki toimii aina korkeimman parhaasi mukaan. Se on luonnollisen parantamisen menetelmä, jossa hoitaja välittää elämänenergiaa käsiensä kautta. Ottamalla reikiä vastaan annamme tälle energialle luvan toimia ja ohjautua sinne, missä on epätasapainoa. Sitä ei voi antaa liikaa eikä sillä koskaan voi vahingoittaa toista. Reikienergia parantaa ja hoitaa fyysisten vaivojen ohella koko ihmistä. Reikihoitoa käytetään uupumuksen hoitoon, päänsärkyhin ja muihin särkyihin sekä kehon ja mielen jännitystiloihin sekä tukihoitona sairauksille. Hoitaja toimii kanavana, energian välittäjänä, josta energia virtaa lempeän kosketuksen avulla hoidettavaan.
Hoidossa käydään koko keho läpi asettamalla kädet hoidettavan keholle tai kehon lähietäisyydelle. Hoito tapahtuu makuuasennossa, omat vaatteet päällä.
Kesto n.60-75 min, Hinta 60€ 
Reiki etähoitona
Reikiä voidaan tehdä myös etähoitona. Se on yhtä tehokasta kuin lähihoito. Etähoidossa sovitaan hoidon ajankohta ja olisi hyvä, jos voit pysähtyä ja rauhoittua vastaanottamaan lähetyksen. Olethan yhteydessä olo@oloihonhoidonerikoisliike.fi mikäli haluat varata aikaa etähoitoon.
Kesto n.30 min. Hinta 30 €

EFT-Tunnetyöskentely

 EFT-tunnetyöskentely

 

EFT-naputtelu eli emotional freedom technique on kehollinen NLP-stressihoitotekniikka tunteiden ja vaivojen hoitoon. Se on länsimaisen psykologian ja neulattoman akupunktion yhdistelmä.
Menetelmässä yhdistetään energia-ja meridiaanioppia kehotieteeseen, hyväksyvään läsnäoloon sekä terapeuttisen työskentelyyn. Siitä on mahdollista saada apua mm. krooniseen stressiin, traumoihin, pelkoihin, riippuvuuksiin, tunnelukkoihin, fyysisiin vaivoihin ja kipuihin tai vaikkapa ihmis-suhdeongelmiin.

Varaamalla ajan lähetän sinulle sähköpostitse valmistelevat esitietolomakkeet.

Kesto 90 min. Hinta 75€.